Zelňačka

3 dcl kysaného zelí čerstvé nebo sušené houby 100 ml smetany 1 vejce 1 cibule 2 stroužky česneku olivový olej balsamikový ocet hladká mouka sůl bobkový list pepř nové koření sladká paprika (mletá) bujon (1 kostka)

Na olivovém oleji lehce osmahneme cibuli a česnek. Přidáme koření, bujon a sůl a přivedeme do varu. Poté přidáme pokrájené kysané zelí a houby. V průběhu přípravy rozmícháme smetanu s 1 lžící hladké mouky a v průběhu varu ji přidáme do polévky. Za stálého míchání vaříme dokud polévka nepřestane pěnit. Minutu před koncem přidáme syrové vejce a důkladně rozmícháme. Nakonec dochutíme balsamikovým octem.

Porce:4
Doba přípravy:20 minut
Bílkoviny:3 g
Sacharidy:6 g
Tuky:7 g

Podobné recepty: