Zelňačka 3

2x bílé zelí ve sladkokyselém nálevu, 200 g žampionů, 200 g kapustové růžičky, 2 x mrkev, dvě větší cibule, stroužek česneku, pálivá klobása, maďarská klobása, 300 g brambor, majoránka, paprika, sůl, cukr, nové koření, pepř, bobkový list, olivový olej

Na drobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na oleji restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme, kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit. Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu, každý ať si jí nakrájí podle svého uvážení a dáme vařit do hrnce. Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.

Porce:8
Doba přípravy:45 minut
Bílkoviny:28 g
Sacharidy:110 g
Tuky:

Podobné recepty: