Složení potravin - Obiloviny, pečivo

OBILOVINY + PEČIVO
Potravina Energie (Kj) Sacharidy (g) Tuky (g) Bílkoviny (g) Vláknina (g)
Mouka pšeničná 1410 71 1 10 4
Těstoviny 1500 72 2 12 3,4
Rýže 1460 74 2,2 7 2,2
Ovesné vločky 1620 72 6 10 7
Chléb šumava 1020 50,2 1,3 8 4
Tmavý chléb (žitný) 1050 54 1,4 5,9 5,5
Toustový chléb 1120 55 3 9 -
Rohlík 1210 56 3,6 9,5 2
Bageta 1060 51 1,4 7,8 3
Knackebrot 1400 61 5,1 10 14
Croissant s čokoládou 1710 38 26 5,3 1,2
Bábovka 1620 43 21 6 0,9
Vafle 1660 30 29 4,3 0,5
Vánočka 1520 61 10 7,2 0,5
Kobliha 1790 52 21 7 0,5
Povidlové buchty 1710 54 16 7 0,5


Škola zdravého vaření