Složení potravin - Zelenina

ZELENINA
Potravina Energie (Kj) Sacharidy (g) Tuky (g) Bílkoviny (g) Vláknina (g)
Brokolice 138 2,9 0,9 4,4 2,8
Rajčata 103 4,6 0,3 1,1 1,5
Brukev (kedluben) 134 5,8 0,2 2,1 2,2
Ředkvička 84 3,7 0,1 1,1 1
Mrkev 188 9,7 0,3 1,4 3
Květák 119 4,4 0,3 2,4 1,8
Cuketa 77 2,1 0,4 1,6 0,9
Lilek 163 8,2 0,3 1,3 2,3
Okurka 67 2,6 0,2 0,7 0,9
Paprika červená 120 5,2 0,5 1,2 1,6
Paprika zelená 65 2,6 0,3 0,8 1,9
Zelí hlávkové 120 4,5 0,2 1,5 2,7
Pekingské zelí 50 1 0,3 1,1 1,6
Salát hlávkový 75 2,7 0,3 1,5 0,9
Čočka 1335 52 1,4 23,5 10,6
Fazolky 163 7,1 0,3 2,3 3
Hrášek 316 13,3 0,5 6,5 5,2
Fazole 1102 40,1 1,6 21,3 17
Hrách 1154 41,2 1,4 23 16,6
Sója 1449 3,1 20 37,3 18,5
Sójové maso 400 7,5 0,5 14 5
Tofu 350 2 5 8 0,3


Škola zdravého vaření