Tabulky složení potravin

V této části sekce můžete najít zástupce nejčastěji používaných potravin s označením základních parametrů, jako je obsah energie, sacharidů, tuků, bílkovin. Upozorňujeme, že informace pochází z různých zdrojů, proto se mohou v případě srovnání mírně lišit.

Hodnoty u jednotlivých potravin jsou uvedeny na množství 100 g nebo u nápojů na 100 ml. U některých potravin jsou uvedeny hodnoty na 1 kus.

  • Cereálie, müsli
  • Houby, ořechy
  • Jogurty
  • Masné výrobky
  • Maso, ryby
  • Mléko, mléčné výrobky
  • Nápoje
  • Obiloviny, pečivo
  • Oplatky, sušenky
  • Ovoce
  • Přísady
  • Rychlé občerstvení, tuky
  • Sladkosti
  • Sýry
  • Výrobky z ovoce a zeleniny
  • Zelenina


Škola zdravého vaření